Sima hazai győzelmek

Ausztrália és Új-Zéland voltak a hétvége vendéglátói a Négy Nemzet negyedik fordulójában: mindkettő esetben a hazaiak győzelmére lehetett számítani. A Wallabies végül egy jó második félidővel a pumák fölé kerekedtek: ez pedig ismét megmutatta, hogy a hosszú SR szezon után a jóformán egy csapatból érkező argentinok ősszel már csak kóvályognak sokszor a pályán – érdemes lenne ismét az európai játékosokra is számítani. Dél-Afrikának nincsenek ilyen gondjai, sőt, idén láthattunk milyen évet futott a Boks. Eddig. Az All Blacks ugyanis simán lenullázta a vendégeket Albanyben, akik lehet kevesebb kapott ponttal lettek volna büntetve, ha ki sem állnak az új-zélandiak ellen.

 

Új-Zéland-Dél-Afrika: 57-0

Ismét nehéz írni a meccsről, mivel igazából az történt, amit a hazaiak akartak. Jó hír, hogy Beauden Barrett most jól rúgott (kétséges, de ki tudja: lehet olvasta az előző bejegyzést) – na nem mintha ez most számított volna. A Boks árnyéka volt idei önmagának: sok hibát hoztak össze, az ilyeneket pedig mindig megtorolja az All Blacks. Jesse Kriel és társai eddig idén nem hibáztak, és most lesz két hetük gondolkozni a szombati meccsen, hogy mit rontottak el. Ausztrália ellen, odahaza lesz ismét esélyük a győzelemre. Az All Blacks pedig nagy valószínűség szerint ismét megnyeri a Négy Nemzetet, sőt a jövő évet kihagyva, Israel Daggéknak elég lenne csak 2019-ben a vb-n legközelebb pályára lépni.

Pontszerzők: Ioane 1 cél (17. perc), Milner-Skudder 2 cél (21., 53. perc), Scott Barrett 1 cél (33. perc), Retallick 1 cél (37. perc), Tu’ungafasi 1 cél (64. perc), Sopoaga 1 cél (72. perc), Taylor 1 cél (79. perc), Beauden Barrett 7 jutalomrúgás (18., 22., 34., 38., 65., 73., 80. perc), 1 büntető (13. perc)

liamsquire

Liam Squire és társai elsöpörték Dél-Afrikát

Ausztrália-Argentína: 45-20

Belekezdtek az első félidőben az argentinok: egy-egy büntetőrúgás után az első célt is ők szerezték Martín Landajo révén. Israel Folau gyorsan válaszolt, és Bernard Foley jutalma is azt jelentette, hogy sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteniük, azonban Nicolás Sánchez büntetője félidei argentin vezetést hozott. Amilyen kedvező volt a pumák számára az első játékrész, annyira volt borzalmas a második. Előbb Sekope Kepu, majd Folau szerzett célt, a szervezett ausztrál játékra pedig nem volt a vendégeknek ellenszerük. A hajrában Enrique Pieretto banális hibája sárgát ért, amit Will Genia rögtön céllal büntetett. Majd Nick Phipps és a fiatal sarkazó, Jordan Uelese is kihasználta az emberelőnyt – így Matías Moroni célja már nem volt elég semmire. Ez a három kései cél pedig jól jött a bónuszponthoz, az argentinok ellenben vakarhatják a fejüket, mert ha sokat hibáznak majd az All Blacks ellen, odahaza is hasonló verést kaphatnak tőlük.

Pontszerzők: Folau 2 cél (27., 54. perc), Kepu 1 cél (50. perc), Genia 1 cél (72. perc), Phipps 1 cél (76. perc), Uelese 1 cél (80. perc), Foley 6 jutalomrúgás (30., 50., 55., 73., 76., 80. perc), 1 büntető (6. perc), valamint Landajo 1 cél (23. perc), Moroni 1 cél (79. perc), Sánchez 2 jutalomrúgás (24., 80. perc), 2 büntető (14., 36. perc)

israel-folau

Folau megint duplázott: idén megy neki

Hozzászólás