Milyen az, amikor Góliát győz

Nagy ütközésektől egyáltalán nem mentes a rögbi világa: ezt már szponzor is több bejegyzésben bizonyította, de itt is volt már róla szó. A hajtás után kiderül, hogy milyen is az, amikor Dávid és Góliát küzdelmében Góliát győz, amikor Zidane fejelése csak tényleg egy bólintás volt, és az is kiderül, hogy miben különbözik a focista a rögbijátékostól. A példatárat a hétvégi Hat Nemzet szolgáltatta.

 

Az Action Images fotósa pont lefotózta Best céljátAz ír-skót meccsen egy igazán kemény ütközés volt, ezt az összefoglalóban kiemeltem, de Rory Best célja is emlékezetes lett. A bedobást a sarkazó szokta elvégezni az uniós rögbiben, így Best tette is a dolgát, az írek pedig nagyszerűen használták ki a helyzetet. Best pedig testi erejét. Őt ugyanis a skótok kilencese Mike Blair próbálta megállítani. Kilences poszton játszanak általában a llegkisebb termetű játékosok. Összehasonlításként: Best és Blair ugyanolyan magasak, de előbbi 108, utóbbi 85 kiló. A skótot szó szerint elsöpörte az útból az ír csapatkapitány, majd Blair fején keresztül is célt szerzett. Blairt kicsit ápolták, de nagy baja nem volt, nem horpadt be a koponyája az eset miatt, igaz később vállsérülés miatt lecserélték, de nem a szerelési kísérlete miatt.

A lelátói felvételen a bedobást, a remek helyzetkihasználást lehet csak látni, a cél pillanatait pont nem…

…de ez nem probléma, mert a Rugbyhive összefoglalója a meccsről pont ezzel kezdődik

 

Andrew Trimble és Lee Jones ütközése már nem volt ennyire baráti: a két szélső a 62. percben fejelt össze csúnyán. Az előző videóban látható az eset 1:20 után. A szerelésekben nem igazán jártas O’Gara nem támadta meg Jonest, de valószínűleg Trimble sem így akarta megállítani a skótot, aki a földön maradt mozdulatlanul az eset után: de az ír játékos sem volt épp a helyzet magaslatán az eset következményeként: utána viszont a maradék húsz percet végigjátszotta. Jonest kórházba szállították, de kiengedték a vizsgálatok elvégzése, és egy biztonsági éjszakai megfigyelés után.

Itt pedig csak az ütközést lehet megnézni (jobb felvételt nem találtam)


Vasárnap Phil Dowson húzta a legrövidebbet a franciák ellen. Közvetlenül a Fofana célja előtti szituációban próbált menteni a későbbi francia célszerző előtt az angol cserejátékos, ami ment is neki: leszámítva azt, hogy Fofana térddel fejenrúgta, majd Tom Croft szedte fel a labdát az odarohanó franciák elől, aki véletlenül Dowson arcába lépett. A kicsit horrorisztikus eset után Dowson nem maradt sokáig a földön: hamarosan felkelt, a rövid vizsgálat után összeszedte magát, mintha mi se történt volna. A játékot már nem folytathatta tovább, mivel Croft stoplisának köszönhetően vérezni kezdett az arca: vérző játékos pedig nem tartózkodhat a rögbipályán, így le kellett cserélni: bár ha rajta múlik, ő vállalta volna még a játékot. Lehet elgondolkozni Trimble és Dowson esetén, hogyha ez egy focimeccsen történik meg, hány évet állt volna a meccs…

Külön videót nem találtam az esetről, viszont aki akarja az egész francia-angol meccset megnézheti itt. Sietősebbeknek: Dowson kálváriája 1 óra 29 percnél kezdődik.

DDT-nek köszönhetően viszont Dowson esete ki lett emelve a mérkőzésről

 

1 thoughts on “Milyen az, amikor Góliát győz

  1. 344852

    Egyszer Stringer keveredett valamelyik angol tolira, le is gázolták. Az sem nézett ki rosszul, és egy kicsit megvigasztalta az angol drukkereket, mert a,úgy meg kikaptak. Talán 2006-ban volt, és Borthwick vitte a célt (?)

Hozzászólás