Továbbjutók és sakkozók – Challenge-kupa 5. kör

Már biztos, hogy a Bordeaux, Toulon, Bristol és a Leicester négyese ott lesz a Challenge-kupa negyeddöntőjében. A két francia csapat át tudta menteni jó formáját a nemzetközi sorozatba, míg a Bristol jól tudott eddig sáfárkodni a játékosok erejével – a tigriseknél meg legalább ennek lehet örülni. Az első csoportban még a csoportelső kiléte sem biztos, mint ahogy a többi helyen is vannak aspiránsok a második helyekre – az utolsó körre tehát marad előzetesen az agyalás, hogy miként lehet kisakkozni a továbbjutást. Az első és az utolsó kvartettben viszonylag egyszerű a helyzet: a Jenyiszej és a Calvisano ellenfele nagy valószínűséggel győzni fog, és készülhet a negyeddöntőre. A Dragons és a Cardiff így gyakorlatilag fél lábbal az egyenes kieséses szakaszban van.

 

Továbbra is elég nagy a küzdelem az első csoportban. Aaron Wainwrightéknak még van tehát egy dobásuk, a Top 14-ben gyengélkedő Castres viszont mindent beleadott a Dragons ellen (42-14). A Worcester is akart még élni a könnyű győzelem lehetőségével, és Jamie Shillcockék éltek is ezzel a Jenyiszej ellen (66-10). A Castres jelenleg 18 ponttal vezeti a csoportot, azonban nem lenne meglepő a Dragons bónuszpontos győzelme az utolsó körben – pláne, hogy a Worcester se fogja magát hagyni a francia klub ellen odahaza.

elliot_dee.jpg

Elliot Dee és társai próbálkoztak a Castres ellen, de ez most kevés volt – Forrás: Walesonline.co.uk

A Bayonne elintézte, hogy a London Irish részéről elfeledkezzenek a negyeddöntőbeli szereplésről (27-10). A Scarlets pedig még örülhetett annak, hogy Gareth Davies célt szerzett szinte a kezdő sípszó után, azonban innentől kezdve leginkább a Toulon örülhetett. A végén pedig Julian Saveáék már a továbbjutást is ünnepelhették (15-27). Teljesen elveszett helyzetben Leigh Halfpenny és társai sincsenek: a legjobb csoportmásodikok közé odaérhetnek, ha a Madjeski Stadiumban átlépnek jövő héten Nick Phipps csapatán.

halfpenny.jpg

Leigh Halfpenny foghatta a fejét- Forrás: Walesonline.co.uk

A Bordeaux nem nehezítette meg a saját dolgát: Semi Radradra csapata magabiztosan verte az Edinburgh-öt (32-17), ami továbbjutást ért. Nem sokkal távolabb, Agenben a Wasps nyert fölényesen (24-52). Jimmy Gopperth és társai így még versenyben maradtak a továbbjutásért. Már ha legyőzik a Bordeaux odahaza célbónusszal, az Agen pedig idegenben hengerel – ezt látva valószínűbb, hogy Richard Cockerillnek kell majd felkészítenie játékosait a negyeddöntőre.

agen_wasps

Az Agen zsinórban tizenharmadik alkalommal kapott ki angol klubtól a Challenge-kupában – Forrás: Agen-rugby.com

A Zebre elleni győzelem lendületbe hozhatta volna a Stade Francais-t a jövőre nézve, azonban Edoardo Padovani és társai inkább visszavágtak a novemberi szoros vereségért (24-29). Ezzel együtt a pármaiak gyakorlatilag kiszálltak a továbbjutásért folytatott harcért, mivel jelenleg ők a leggyengébb csoportmásodikak – és nem valószínű, hogy a csoportot behúzó Bristol ellen sokra fognak menni a zárókörben, hazai pálya ide vagy oda. Pláne, hogy Luke Hamiltonék legázolták otthon a Brive-t (52-3).

sf_zebre

A Zebre kiharcolta a győzelmet Párizsban – Forrás: Rugbymeet.com

A Pau a Calvisano elleni győzelmével feltornázta magát a második helyre csoportjában (19-47), a Leicester azonban maradt az első, mivel az egyetlen vasárnapi meccsen George Fordék legyőzték a Cardiffot (30-20). Gareth Anscombe csapata ugyanakkor az utolsó körben az olaszokat fogadja, így borítékolható a győzelmük, amivel átugorhatják a Paut. Kivéve persze, ha Alexandre Dumoulinék meglepik a Leicestert zárásként.

ford

George Ford és társai legalább a Challenge-kupában jól teljesítenek – Forrás: Skysports.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s