Sima és kiharcolt győzelmet – BEK 3. kör

A BEK harmadik fordulójában voltak kifejezetten sima otthoni és vendéggyőzelmek, de olyan összecsapások is voltak, ahol nem unták el magukat a nézők a túlságosan egyoldalú játék miatt. Előbbiekre az első és az ötödik, utóbbira a második csoport meccsei voltak a legjobb példák. A mostani körrel kifejezetten szorossá a harmadik és a negyedik csoport állása vált, ahol francia-ír versengés alakult ki az első helyért az Ulster-Clermont és a Racing 92-Munster páros révén. A többi csoportban viszonylag egyszerű a helyzet: a Leinster, az Exeter és a Toulouse kevésbé stressszesen várhatja a maradék három mérkőzést.

 

A Saints ezúttal nem tudott olyan játékkal előrukkolni, mint a Treviso ellen, a Leinstert pedig sehogy se tudták Dan Biggarék megállítani (16-43). Tommaso Allan csapata sem őrzött meg sokat az előző körben mutatott teljesítményből: ők hét helyett csak négy célt nyeltek be a Lyon ellen, azonban egy pontot sem tudtak szerezni (28-0). A második csoportban két szoros mérkőzést hozott a harmadik forduló: a La Rochelle ellen a Glasgow nagyot küzdve szerezte meg a négy pontot (24-27). Szintén küzdős meccset vívott egymással a Sale és az Exeter. Stuart Hogg jó helyre igazolt, mivel idén a Sandy Park lakói Európában is megállják a helyüket. Faf de Klerk csapata küzdött, de a vendégekkel nem tudtak mit kezdeni igazán, így elköszönhettek a négy ponttól (20-22).

ajbell

Salfordban a telt házas stadionban sem tudott győzni a Sale – Forrás: Gyolcsos Mária

A Bath sem örvendhet túl jó szezonnak: nemcsak a bajnokságban, hanem a BEK-ben is gyengélkednek Jonathan Josephék. Ezúttal a Clermont mért rájuk kiadós verést (17-34). A gumigyáriak ugyanakkor mégsem tudtak a csoport élére állni: erről John Cooney lába tehetett. A Harlequins egy szoros összecsapáson már-már a kezében érezhette a győzelmet, azonban az Ulster kilencese a 78. percben értékesített büntetőjével megfordította az állást, és ezzel eldőlt, hogy a belfastiak továbbra is veretlenül vezethetik a tabellát (25-24).

stuart_hooper.jpg

Stuart Hooper a mérkőzést követően elmondta: a Bath mostantól kezdve elfeledheti a továbbjutásról szőtt álmait – Forrás: Gyolcsos Mária

A negyedik csoportban is volt okuk örülni az íreknek. Itt a Munster verte meg az eléggé tartalékos Saracenst (10-3). Owen Farrellék nem állnak túl jól a BEK-ben, de előfordulhat, hogy a címvédésről lemondtak, és inkább a bajnokságra fordítják minden erejüket – ott kell is még küzdeniük bőven. A másik mérkőzésen a Racing 92 könnyű győzelmet aratott az Ospreys felett, így Dan Lydiate és társai továbbra is nulla ponttal állnak a csoport utolsó helyén (19-40). Az ötös számú kvartett mérkőzései vasárnapra maradtak. A Gloucester simán átlépett a Connachton (26-17), a Toulouse pedig esélyeshez méltóan verte meg a színtelen Montpellier-t (23-9).

omahoney

Peter O’Mahoney célja bőven elég volt a győzelemhez a Saracens ellen – Forrás: Epcrugby.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s