Wales-Dél-Afrika a döntőért! (Biggar in Japan)

Vasárnap láthattuk a Les Bleus feltámadását és a walesiek szerencséjét – a harmadik elődöntő kifejezetten jó játékot hozott, ahol a franciákat még emberhátrányban is csak nehezen sikerült legyőznie Alun Wyn Joneséknak. A másik elődöntő a négy évvel ezelőtti miatt “klasszikussá” vált, azonban Rassie Erasmus emberei kevés teret hagytak a japánoknak, és végül begyalogoltak az elődöntőbe. Az biztos, hogy így előre nézve igencsak izgalmasnak ígérkezik a Wales-Dél-Afrika elődöntő is.

 

Wales-Franciaország: 20-19

A Les Bleus nagyon belekezdett az elején: Sébastien Vaahamahina, majd hamarosan Charles Ollivon is célt szerzett a meccs első tíz percében. Wales kapkodta a levegőt, majd Aaron Wainwright is feliratkozott a célszerzők közé. Ez viszont sokat nem ért, mert Virimi Vakatawa szintén beköszönt egyszer. A 10-19-es félidei eredmény tükrözte a mutaott játékot, azonban Wales itt nem adta fel (mint ahogy a franciák sem). Döntő volt ugyanakkor Vaahamahina könyöklése Wainwrighttal szemben, amit videóbírózás után piros lappal jutalmazott Jaco Peyper. Jacques Brunel emberei ugyanakkor állták szinte végig a sarat: emberhátrányban is nagyon odatették magukat, mind a védekezés, mind a támadás terén. A legvégén azonban elfogyott a tudomány: egy véleményes szituációt követően a csereként beállt Ross Moriarty szerzett célt, aki Vaahamahinával szemben előbb volt negatív hős, mivel sárgát kapott szinte rögtön azután, hogy Josh Navidi helyére beállt még az első félidőben. Wales kiharcolta az elődöntőbe jutást, de azt mindenképpen jó volt látni, hogy a francia válogatott igenis tud ilyen szinten játszani ismét, és nem esik szét a mérkőzés végére. Remélhetően ezt a jó szokásukat a jövő évi Hat Nemzeten is megtartják majd.

Pontszerzők: Wainwright 1 cél (12. perc), Moriarty 1 cél (74. perc), Biggar 2 jutalomrúgás (13., 75. perc), 2 büntető (20., 54. perc), valamint Vaahamahina 1 cél (5. perc), Ollivon 1 cél (8. perc), Vakatawa 1 cél (31. perc), Ntamack 2 jutalomrúgás (9., 32. perc)

Japán-Dél-Afrika: 3-26

Erővel is, ha jól esik – tartja a mondás, a Springboks pedig így állt neki a negyeddöntőnek. Makazole Mapimpi korai célja mutatta, hogy ebből aligha lesz újabb Brighton, de Tendai Mtawarira is olyan erővel tarolta le Inagaki Keitát, hogy a lendületéért, csoda, hogy csak sárgát kapott. Nem adták fel természetesen a házigazdák a mérkőzést, azonban a dél-afrikaiak erőfölénye megmutatkozott a védekezésben, és a támadásokban is. Meglehetősen simán eldőlt, hogy ki fog majd Walesszel játszani, annyit viszont érdemes a japánok javára írni, hogy végig küzdöttek, és teljesen elégedettek lehetnek a szombati, mi több, az egész tornán nyújtott teljesítményükkel.

Pontszerzők: Tamura 1 büntető (20. perc), valamint Mapimpi 2 cél (4., 70. perc), de Klerk 1 cél (66. perc), Pollard 1 jutalomrúgás (66. perc), 3 büntető (44., 49., 64. perc)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s