Az írek megtették, amit kell

Egy meccset rendeztek meg végül (ha már nem a tájfun útjába szervezték…) szombaton a világbajnokságon, amely sima ír győzelmet hozott. Szamoa ellen kötelező is volt az öt pont Joe Schmidt embereinek, amit sikerrel abszolváltak annak ellenére, hogy Bundee Aki piros lapot kapott UJ Seuteni letarolásáért. Ezzel eldőlt, hogy Rory Besték továbbmennek, az azonban csak vasárnap derül ki a japán-skót meccs után, hogy melyik helyen.

 

Írország-Szamoa: 47-5

Nem fogták magukat vissza az írek: a negyedik percben Rory Best céljával már meg is szerezték a vezetést. Hamarosan még egy első soros, Tadgh Furlong is beköszönt. Annyira belejöttek a játékba, hogy Bundee Aki kiállását szinte meg sem érezték. Persze, ahogy már megszokhattuk (sajnos) ezen a vb-n, a másik oldalon is volt azért két sárga lap, hogy a statisztika ne legyen rosszabb. Hogy a Manu Samoa nem tudott hozzátenni sokat így sem a meccshez, azt mutatja az, hogy Aki kiállítása után még négy célt raktak le Jonny Sextonék (ő maga duplázott a meccsen), így elvégezték a kötelező feladatot, hogy a negyeddöntőben landoljanak.

Pontszerzők: Best 1 cél (4. perc), Furlong 1 cl (10. perc), Sexton 2 cl (21., 39. perc), 4 jutalomrúgás (5., 11., 23., 50. perc), Larmour 1 cél (48. perc), Stander 1 cél (65. perc), Conway 1 cél (70. perc), Carbery jutalomrúgás (67., 72. perc), valamint Lam 1 cél (26. perc)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s