Springboks: ellenfél nélkül

Pénteken a dél-afrikai válogatott tartott edzést az olaszok ellen. Általában nagy arányú győzelmeket arat a Boks az Azzurri felett (kivétel a 2016-os találkozójuk, de azt Duane Vermeulenék inkább kitörölnék az emlékeik közül), és ez most sem volt másként. Az olaszoknak még hátra van ráadásul az All Blacks elleni mérkőzés, ahol szintén nem sok jóra számíthatnak. Egy azonban biztos: a két kötelező győzelem megvolt, így a következő vb-re már kijutottak csoportharmadikként, illetve azt is ünnepelhetik, hogy Sergio Parisse feljött az örökrangsorban a második helyre Richie McCaw mögé a válogatottsági számokat tekintve. Még hat meccs, és egálban lesznek. Csak nehogy addig Alun Wyn Jones megelőzze őket.

 

Dél-Afrika-Olaszország: 49-3

A Springboks Cheslin Kolbe céljával korán megszerezte a vezetést, majd 2015 után ismét passzív tolongásra került sor a tornák történetében, mivel a 18. percben az olasz első sor teljesen lerobbant. Egy dél-afrikai cél fért bele még az első félidőbe: Mbongi Mbonambi volt szemfüles egy csomag után a 26. percben. Ekkor is már érezhető volt a Boks fölénye, amely egy újabb lökést kapott a fordulás után: ugyan Braam Steyn közel járt a célszerzéshez, azonban Andrea Lovotti fejjel lefelé tette vissza a földre Duane Vermeulent, amit Wayne Barnes egy piros lappal jutalmazott. Innentől kezdve még egyszerűbb lett a dolga, és még négy célt szereztek Malcolm Marx és társai a második játékrész hátralévő részében.

Pontszerzők: Kolbe 2 cél (5., 52. perc), Mbonambi 1 cél (26. perc), Am 1 cél (57. perc), Mapimpi 1 cél (67. perc), Snyman 1 cél (75. perc), Marx 1 cél (80. perc), Pollard 4 jutalomrúgás (6., 27., 59., 68. perc), 2 büntető (11., 50. perc), valamint Allan 1 büntető (8. perc)

2 thoughts on “Springboks: ellenfél nélkül

  1. szponzor

    Az olaszok kihozták ebből a vb-ből a maximumot: 2 magabiztos győzelem a gyengébbek ellen, és 2 előre borítékolható vereség – a Springboks és az All Blacks azért más kategória, mint az olasz válogatott.
    A Springboks nagyon durva erődemonstrációt tartott tegnap. Ha így játszanak, semmi esélye ellenük az A csoport győztesének – akár Japán, akár Írország lesz az.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s