Felhozó meccsek: izgalom nélkül

A Négy Nemzet utolsó körének árnyékában megkezdődtek a vb felkészülési meccseinek sorozata, amelyek nem igazán tartogattak izgalmakat. Mármint a nézők számára. A játékosoknak, edzőknek viszont elég fontosak a találkozók, mivel itt még lehet próbálgatni a különböző formációkat. Na és persze az sem mindegy, hogy ki lép pályára. Az újoncoknak sok esetben nemcsak azért van lehetőségük pályára lépni, mert a szakvezető úgy döntött, hanem azért, mert stabil kerettagok dőltek ki. Eddie Jones erre az élő példa, aki egyben három újoncot avatott, azonban Sam Underhill, Henry Slade és Ruaridh McConnochie (ő is debütált volna) pótlásáról is gondoskodnia kellett. A meccs alatt pedig Tom Curry sérült le – a másik oldalon pedig Gareth Anscombe iratkozott fel a maródiak listájára.

 

Írország-Olaszország: 29-10

Az augusztusi “mini Hat Nemzet” nyitómeccsére nem telt meg az Aviva Stadium, annyiból érthető, hogy az igencsak tartalékos ír válogatott (Dave Kearney például 2017 óta nem húzta magára a zöld mezt, és így is csak a 18. válogatottságát ünnepelhette szombaton) az olaszokat fogadta. A formába hozáson kívül túl sok értelme nem is volt a mérkőzésnek. Meglepő módon mégis az Azzurri kezdte a célgyártást Maxime Mbanda révén, azonban a házigazdák megrázták magukat, és végül öt találatnál álltak meg. Joe Schmidt bő két hétig elemezheti a látottakat; erre pedig szükség is lesz, mivel Anglia ellen már komolyabb erőbedobással kell küzdeniük, egy erősebb kezdővel (bár ha elég bátor, kiküldi a mostani kezdőt Owen Farrellék ellen is). Conor O’Shea számára viszont jobban teszi, ha már az oroszok elleni mérkőzésre is extra adag edzést ír elő a rúgók számára, mivel ilyen hatékonysággal szó szerint nem fognak a labdába rúgni a vb-n Carlo Cannáék.

Pontszerzők: Carbery 1 cél (17. perc), 2 jutalomrúgás (18., 29. perc), Kearney 1 cél (28. perc), Conway 1 cél (37. perc), Murphy 1 cél (44. perc), Marmion 1 cél (62. perc), valamint Mbanda 1 cél (12. perc), Canna 1 cél (20. perc)

carbery.jpg

Egyedül Joey Carbery sérülése okozhat fejfájást az íreknek – Jonny Sextonnak ugyanis így nincs megfelelő cseréje – Forrás: Aol.co.uk

Anglia-Wales: 33-19

Izgalmasabbnak ígérkezett a vasárnapi találkozó: ha ugyanis Wales nem kap ki, akkor a hétfői frissítésnél is az élen maradnak a sárkányosok a világranglistán. Ennek megfelelően elég erős kezdőt állított össze Warren Gatland, amely azonban nem tudott mit kezdeni a tartalékos angol válogatottal. Anthony Watson és társai belekezdtek az első félidőben: ekkor le is pakoltak három célt, George Ford pedig hibátlanul értékesítette a pontrúgásokat. Walesi részről nem is a célok elmaradásával volt a gond, hanem hogy kissé erőtlennek tűntek, plusz feltétlenül a hirtelen jött világelsőség is megzavarta az amúgy “csak” Alun Wyn Jones válogatottsági rekordját megünnepelni készülő játékosokat. George North és társai a héten visszavághatnak a vereségért, azonban Billy Vunipoláék Cardiffban mégis elégedetten léphetnek pályára:  már megszakították Wales 14 meccse tartó veretlenségi sorozatát, valamint éppen a világelsőt verték meg vasárnap – ez pedig éppen elég haditett, ha egy felkészülési mérkőzésről van szó.

Pontszerzők: Vunipola 1 cél (3. perc), Cokanaisga 1 cél (12. perc), Cowan-Dickie 1 cél (38. perc), Ford 3 jutalomrúgás (4., 14., 39. perc), 3 büntető (43., 60., 72. perc), Daly 1 dropgól (76. perc), valamint Davies 1 cél (21. perc), North 1 cél (49. perc), Jones 1 cél (55. perc), Anscombe 1 jutalomrúgás (23. perc), Biggar 1 jutalomrúgás (56. perc)

Billy_Vunipola

Meglehetősen simán lépték át a walesieket Billy Vunipola és társai – Forrás: Skysports.com

2 thoughts on “Felhozó meccsek: izgalom nélkül

  1. szponzor

    Azért elég nevetséges lenne, ha a világranglista Wales nevével kezdődne. Jó a walesi rögbi, kedvelem is, de azért attól távol áll, hogy a legjobb legyen a világon. 14 veretlen meccs ide, Hat Nemzet-győzelem oda, a walesi válogatott örülhet, ha az elődöntőig eljut a vb-n.

    1. eliotwance Szerző

      Nos, most már nem ők vannak az első helyen, de egy kalandnak elment így közel tíz évnyi AB elsőséget követően (lásd még: VII. Károly és császársága – na mondjuk az drágább buli volt)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s