Klasszikus felállás a Challenge-kupában

Hagyományosan az angol és francia csapatok vadászterepe a Challenge-kupa (igaz, néha fel-felbukkannak kelta csapatok is a döntőben), és ez idén sincs másképp. A Pro 14-ből hírmondónak maradt Connacht ugyanis elbúcsúzott az elmúlt hétvégén a küzdelemtől a negyeddöntőben. Bundee Aki csapatához csatlakozott még a Worcester, a Bristol és a Northampton triója. Annyi biztos, hogy ennek a négy alakulatnak jól fog jönni, hogy már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk. A Connacht és a Northampton a BEK-beli indulásért, a Worcester és a Bristol pedig a bennmaradásért küzdhet teljes erőbedobással.

 

Sale Sharks-Connacht: 20-10

A galwayiek kis híján ráijesztettek Denny Solomonáékra, azonban az angol csapat állta a sarat: a szélső ráadásul az elején még egy céltól is megmentette a cápákat, amikor a megiramodó Jack Cartyt szerelte. Ő, és Byron McGuigan szerzett még célt az első félidőben, miközben a Connacht korábbi irányítója, AJ MacGinty belőtte minden lehetőségét. A vezetés tehát megvolt az első negyven perc után. Ez maradt is, mivel a Connacht sehogy sem tudott célt és pontokat szerezni. Carty belőtt egy büntetőt az első félidő elején, azonban jó egy órát kellett várni, mire Kyle Goodwin célt szerzett. Ez pedig már kevés volt a fordításhoz, így 2008 után előszőr a Sale ismét ott van a Challenge-kupa elődöntőjében.

Pontszerzők: McGuigan 1 cél (9. perc), Solomona 1 cél (14. perc), McGinty 2 jutalomrúgás (10., 16. perc), 2 büntető (28., 33. perc), valamint Goodwin 1 cél (67. perc), Leader 1 jutalomrúgás (68. perc), Carty 1 büntető (7. perc)

solomona

Solomona céljával járult hozzá a továbbjutáshoz – Forrás: Irishmirror.ie

Worcester-Harlequins: 16-18

Nem túl színvonalas mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést Cadan Murley révén, a harcosok azonban egalizáltak Bryce Heem célja révén. A félidőben azonban már ismét a vendégeknél volt az előny Marcus Smith büntetőjét követően. A fordulás után a Worcesternek jobban ment a játék, és Tom Howe céljával ismét a harcosok vezettek, Duncan Weir büntetőjével pedig növelték is az előnyüket. Ez azonban nem ért semmit, mivel Ben Tapuait sikerült egy labdával megkínálni valamivel később, az ausztrál célt szerzett, Demetri Catrakillis pedig értékesítette – elsőként a meccsen – a jutalomrúgást. Még egy-egy büntetőrúgás esett a találkozón, ami nem változtatott az álláson, így végül a Quins jutott be az elődöntőbe.

Pontszerzők: Heem 1 cél (23. perc), Howe 1 cél (46. perc), Weir 2 büntető (60., 74. perc), valamint Murley 1 cél (16. perc), Tapuai 1 cél (67. perc), Catrakillis 1 jutalomrúgás (68. perc), 1 büntető (75. perc), Smith 1 büntető (36. perc)

worcester

A harcosokban maradt a győzelem – Forrás: Worcesternews.co.uk

La Rochelle-Bristol: 39-15

A La Rochelle kárpótolta szurkolóit a legutóbbi bajnoki blamáért, amikor is otthon kaptak ki a Toulouse-tól: Uini Atonióék most esélyt sem adtak a Bristolnak.  Az első félidőben négy hazai célra csak egy vendég találat volt a válasz, ami nem sok jót sejtetett a Bristol számára. Ihaia West csapata a második játékrészben is uralta a pályát, igaz már csak egy célt tudtak szerezni Vincent Rattez révén. A hajrában még volt egy dobása a Bristolnak: Piers O’Conor szerzett célt, de ez csak a szépítésre volt elég. A La Rochelle így még küzdhet a Top 14-ben a rájátszásért, valamint a Challenge-kupában a döntőért, miközben George Smith és társai a kiesés elkerülésére koncentrálhatnak tavasszal.

Pontszerzők: Alldritt 1 cél (12. perc), 1 büntető cél (20. perc), Doumayrou 1 cél (26. perc), Liebenberg 1 cél (40. perc), Rattez 1 cél (71. perc), West 2 jutalomrúgás (13., 27. perc), 2 büntető (7., 52. perc), Lamb 1 jutalomrúgás (72. perc), valamint Luatua 1 cél (35. perc), O’Conor 1 cél (79. perc), Madigan 1 jutalomrúgás (36. perc), 1 büntető (17. perc)

larochelle

Megérdemelten jutott a negyeddöntőbe a La Rochelle – Forrás: Francebleu.fr

Clermont-Northampton Saints: 61-38

A Clermont olyan könnyedén vette a negyeddöntőt, mintha még mindig a csoportmeccsek zajlanának: ott volt, hogy Dan Biggar csapata meglepte a gumigyáriakat. Vasárnap erre azonban nem került sor. Peter Betham mellett a Hat Nemzeten belelendülő Damian Penaud is három-három célt szerzett, ami a felét jelentette a vendégek ponttermelésének. Az első félidőben emellett csak egy büntetőgólt szereztek a northamptoniak, igaz ki tudták védekezni Taqele Nairayavoro sárgáját is. Volt még azért a vendégek tarsolyában: a második félidőben jó harminc perc alatt öt célt vittek, ami megsüvegelendő, csakhogy közben a hazaiak sem pihentek.

Pontszerzők: Betham 3 cél (19., 48., 76. perc), Penaud 3 cél (25., 57., 75. perc), 1 büntető cél (27. perc), Nanai-Williams 1 cél (71. perc), Parra 1 jutalomrúgás (26. perc), 2 büntető (1., 43. perc), Laidlaw 4 jutalomrúgás (58., 72., 76., 77. perc), 1 büntető (69. perc), valamint Tuala 1 cél (55. perc), Burrell 1 cél (61. perc), Mitchell 1 cél (63. perc), Hutchinson 1 cél (65. perc), 5 jutalomrúgás (56., 61., 63., 66., 79. perc), Moon 1 cél (78. perc), Biggar 1 büntető (9. perc)

betham

Peter Betham megállíthatatlannak bizonyult – Forrás: Skysports.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s