Cél, de nem izgalom nélküli BEK-döntő

A végeredményt elnézve csak annyit lehet megállapítani a BEK-döntő után, hogy a Leinster behúzta a negyedik elsőségét is, az pedig, hogy nem született cél, arra utalhat, hogy nem történt igazán semmi a fináléban. Jobban megnézve már látható, hogy a Racing 92 pontrúgásait meglepő módon nem Maxime Machenaud, Dan Carter vagy Pat Lambie, hanem Teddy Iribaren lőtte. Ennek az oka az volt, hogy a párizsi csapatnál valami iszonyú pechszéria folytán sorra dőltek ki a rúgójátékosok, de végül a Brive korábbi nyitója remekül megoldotta a feladatot. Sajnos aztán hajrában Rémi Talés állt a labda mögé, azt az időszakot pedig jobban bírták Isa Nacewáék.

 

Leinster-Racing 92: 15-12

Rosszul kezdődött a BEK-döntő felé vezető út a Racing 92 számára. Még az utolsó Top 14 fordulóban kidőlt Maxime Machenaud, majd a finálé előtt közvetlenül Dan Carter is. A nehézségek pedig csak fokozódtak, amikor a második percben Pat Lambie-t már le kellett cserélni. Teddy Iribaren első büntetője feledtette ezt a problémát, és úgy tűnt, hogy a párizsi csapat uralja a játékot: a Leinster nem igazán tudta játszani a saját játékát, a háromnegyed játékosaik nem tudták nagyon aktivizálni magukat. A félidő vége 6-6 lett, de ez Jonny Sexton második büntetőjének volt köszönhető, és figyelmeztető jel is volt egyben a dubliniak számára, hogy ettől többet kell nyújtaniuk majd a második félidőben, ha nyerni akarnak.

iribaren

Iribaren megtett mindent a győzelemért – forrás: irishtimes.com

Nem állt be egyelőre a Leinsternek kedvező változás, mivel Iribaren újabb büntetőt értékesített a fordulás után, Sexton viszont kihagyott egyet. A Leinster irányítója végül 9-9-re módosította az állást, de közben Iribaren lőlapja sem maradt hibátlan. A félidő derekától kezdve viszont egyre jobban nyomott a Racing 92 a cél reményében. Ez nem jött össze, de legalább Iribaren lőtt még egy büntetőt, így legalább a három pontos előny ismét náluk volt. A visszavonuló Isa Nacewa megint bizonyította, hogy jó az öreg a háznál, és két büntetője után már a Leinsternél volt a vezetés. A Racing 92 továbbra sem adta fel, viszont Rémi Talés nem rúgott kapura egy büntetőt, az utolsó utáni támadásnál pedig dropra kérte a labdát, ami a kapu mellé szállt, így végül az idegek csatáját a Leinster nyerte meg Bilbaóban.

Pontszerzők: Sexton 3 büntető (16., 38., 53.), Nacewa 2 büntető (73., 78. perc), valamint Iribaren 4 büntető (3,. 21., 44., 70. perc)

talés.jpg

Mintha Donnacha Ryan az előtérben már sejtené, hogy elúszott a döntő Talés dropjánál – forrás: thetimes.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s