Dél észak ellen

A Top14 már múlt héten elindult, elég meglepő eredményeket produkálva, a Premiership pedig most pénteken indult bajnokveréssel. De ez mondhatni kit érdekel, amikor az Ulster fogadta a Cheetahs csapatát Belfastban. Persze volt még meccs Corkban (Munster-Treviso: 34-3) és Cardiffban (Cardiff-Edinburg: 10-20) is, de a Super Rugbyből kiebrudalt csapat bemutatkozása felkeltette a kíváncsiságot, hogy mihez fog kezdeni a dél-afrikai csapat északon. A meglepetés végül elmaradt, 42-19-re győztek a már Ruan Pienaar nélkül játszó hazaiak.

 

A két csapat közül az Ulster volt a pihentebb, hiszen az előző szezonban a rájátszásban már nem vettek részt a ravenhilliek, és a tesztszezont utánuk is volt idejük a készülésre, tétmeccsek nélkül. A Cheetahs viszont még július közepén is játszott a Super Rugbyben – pont a másik kizárt dél-afrikai csapatot, a Kings-t verték meg, és már szinte másnap kezdődött is a Currie-kupa, amely ismét igénybe vette a gepárdok játékosállományát. Emellett a Boks keretébe is került négy játékosuk (Uzair Cassiem, Oupa Mohojé, Francois Venter, Raymond Rhule), akik a Négy Nemzet miatt vannak távol csapatuktól.

lealiifanoulster

Chris Leali’ifano jó félévig most az Ulsterben játszik kölcsönben

A Cheetahs kissé foghíjasan állt ki, az Ulster viszont szemmel láthatóan erős kezdővel lépett pályára. Fogóként Charlie Piutau, szélsőként Andrew Trimble, centerként Tommy Bowe lett bevetve, irányítóként pedig Christian Leali’ifano kezdett. Chris Henry, Jean Deysel, Robbie Diack és Rob Herring pedig a tolongást erősítette már az első perctől. A csapatok pedig belekezdtek alaposan, és a nagy iram jellemző volt a játék nagy részére. A vezetést büntetőből a vendégek szerezhették volna meg, de végül John Cooney révén az első három pont az Ulster neve mellé került az eredményjelzőn. A gyors támadójáték viszont meghozta az eredményét: Clayton Blommentjies szerezte a meccs első célját, amelyre szinte azonnal válaszolt Tommy Bowe, egy védelmi hibát kihasználva. Ami talán problémás volt végig a meccsen a csapatok számára, az a védekezés volt, valamint a labdakezelés – utóbbi a számtalan előreejtés miatt. Bowe célja után azonban már jött az újabb: Makazole Mapimpi révén.

charliepiutau

Piutau céljára már nem volt válasza a gepárdoknak

A játék sebessége Henco Venter sárgája után sem változott nagyon. Bár a Cheetahs azonnal bekapott szerencsétlenül egy célt, alárendelt szerepet nem játszottak, annak ellenére sem, hogy Stuart McCloskey és Piutau is célt vitt ellenük emberelőnyben. A fordulás utál Louis Ludik szerzett szinte azonnal célt, de újabb érvényes hazai találatra már a hajráig kellett várni: a csereként beállt Peter Nelson szerzett még öt pontot. Igaz, két ulsteri célt érvénytelenített a játékvezető időközben. A Cheetahs a végére kifáradt, azonban még a második félidőben is tudtak szerezni célt, az első tíz percben Sergeal Petersen révén, akit Cecil Afrika egymaga hozott helyzetbe. Gyorsan átugorva Aranos Coetzee sárgáját (a gallérjánál fogva rántotta le Andrew Trimble-t: látványos és eredményes megmozdulás volt, de egyben magas fogás is), inkább arról essen szó, hogy a szezonban a Cheetahs még okozhat komoly fejtörést a Kelta Liga csapatainak. Ez abból is látszott, hogy a háromnegyedben több gyors játékosuk volt, akik korábban hetest is játszottak, és a robbanékonyságuk bizony okozott nem egyszer gondot a védekező félnek. Az Ulster viszont nagyon gyorsan adaptálódott. Piutau végig kiválóan mozgott, de Ludik és Deysel is kifejezetten élvezhette, hogy dél-afrikai, hazai csapat ellen játszhat hosszú idő után.

peternelson

A csereként beállt Nelsonra sem lehetett panasz

Pontszerzők: Bowe 1 cél (18. perc), O’Connor 1 cél (26. perc), McCloskey 1 cél (29. perc), Piutau 1 cél (32. perc), Ludik 1 cél (41. perc), Nelson 1 cél (74. perc), 1 jutalomrúgás (75. perc), Cooney 2 jutalomrúgás (27., 30. perc), 2 büntető (8., 55. perc), valamint Blommentjies 1 cél (15. perc), Mapimpi 1 cél (20. perc), Petersen 1 cél (49. perc), Small-Smith 2 jutalomrúgás (17., 22. perc)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s