Feléledő Dél-Afrika

Szombaton lezajlott az idei Négy Nemzet első köre, amely annyiban nem hozott meglepetést, hogy Új-Zéland még mindig képes (lesz) laposra verni a mezőnyt, és így a Bledisloe-kupa ismét náluk fog landolni. Az ausztráloknál a nagy fejetlenségben már lassan az is csoda, hogy valami válogatottal ki tudnak állni a meccsekre. Az argentinokon megint meglátszott a hosszú Super Rugby idény, és az is, hogy az angolok azért elég kemény ellenfélnek mutatkoztak a júniusi tesztablakban. Agustín Creevyék mindenesetre állták a sarat Port Elizabeth-ben, ameddig bírták. Ami  ugyanis meglepő volt, az a Springboks friss, agilis játéka. Már a franciák ellen látszott, hogy Jesse Kriel és társai túl vannak a tavalyi mélyponton, a pumák ellen pedig szinte végig fölényben játszottak, és uralták a játékot. Ha az All Blacks-t nem is fogják oda-vissza verni, a másik három maradék meccsüket simán hozhatják.

 

Ausztrália-Új-Zéland: 34-54

A pocsék Super Rugby szezon után az ausztrálok meg akarták mutatni, hogy mit tudnak az új-zélandiak ellen: bele is kezdtek rendesen, azonban célt nem tudtak szerezni. Bernard Foley büntetőjével kellett a hazaiaknak vigasztalódniuk, amelyre azonban már céllal reagált Liam Squire. Foley ezt követően még lőtt egy büntetőt, de innen kezdve a félidő végéig az történt, amit az All Blacks akart. Összesen hat célt vittek ennyi idő alatt a vendégek: Rieko Ioane és Ryan Crotty duplázni is tudott. 6-40-et mutatott az eredményjelző, amikor Wayne Barnes lefújta az első negyven percet. Az újrakezdés után is jobban kezdtek az új-zélandiak: Damian McKenzie első célját szerezte a válogatottban, majd Ben Smith is beköszönt, ha már ismét a fekete mezben játszhatott. 6-54 volt az állás jó ötven percnyi játék után: a wallabyk ellen ennyi pontot még egyszer sem szerzett az új-zélandi válogatott. A hazaiak nem akartak szégyenben maradni, és támadtak, amelynek meg is lett az eredménye: négy célt sikerült szerezniük, azonban még így is húsz pontos maradt a különbség a végére – ez pedig nem túl jó jel a jövő heti dunedini meccs előtt.

Pontszerzők: Rona 1 cél (51. perc), Kuridrani 1 cél (54. perc), Beale 1 cél (60. perc), Folau 1 cél (68. perc), Foley 4 jutalomrúgás (52., 55., 61., 68. perc), 2 büntető (4., 15. perc), valamint Squire 1 cél (9. perc), Ioane 2 cél (17., 20. perc), Crotty2 cél (24., 40. perc), Williams 1 cél (33. perc), McKenzie 1 cél (42. perc), Smith 1 cél (47. perc), Barrett 7 jutalomrúgás (11., 21., 25., 34., 40., 44., 48. perc)

Egy félidőnyi játék bőven elég volt az új-zélandiaknak a győzelemhez

 

Dél-Afrika-Argentína: 37-15

A Super Rugbyből kipakolt Southern Kings stadionjában telt ház fogadta a hazai válogatottat, és ha már így alakult, be is szorították a saját huszonkettesük mögé a vendégeket. Célt azonban nem tudtak vinni, csak Elton Jantjies büntetőiből tudták megszerezni a vezetést. A pumák számára elég volt egy szünet a Boks védelmében, hogy visszajöjjenek a meccsbe: egy kis fellazulást használtak ki a vendégek, és egy nagyszerűen kivitelezett támadás után Martín Landajóval vitettek célt. Nicolás Sánchez a hazaiak szerencséjére kihagyta a jutalmat, és hogy megnyugodjanak a dél-afrikai szurkolók, Courtnall Skosan gyorsan vitt is egy célt négy perc múlva. Az argentinok nem adták fel a küzdelmet, de a szükségesen kemény védekezésükben is volt néha hiba. Így tudta első válogatott célját megszerezni ellenük Raymond Rhule az 51. percben. Emiliano Boffelli révén erre reagáltak még az argentinok, szorosabbá téve a meccset, azonban a cserékkel jobban gazdálkodó hazaiak végül még két célt lepakolva végül simán hozták a hajrát, és a négy pontot is. Összegzésként azt megint érdemes elmondani, hogy rég lehetett ilyen jól játszó dél-afrikai keretet látni, de jár a taps a soha meg álló argentinoknak is, akik ha bírják erővel, idén az ausztrálokat simán elkaphatják odahaza, de még talán idegenben is.

Pontszerzők: Skosan 1 cél (36. perc), Rhule 1 cél (51. perc), Kolisi 1 cél (65. perc), du Toit 1 cél (71. perc), Jantjies 4 jutalomrúgás (37., 53., 66., 73. perc), 3 büntető (11., 19., 48. perc), valamint Landajo 1 cél (31. perc), Boffelli 1 cél (58. perc), Hernández 1 jutalomrúgás (59. perc), Sánchez 1 büntető (44. perc)

jantjieshaj

Lehet még Jantjies eléggé furcsa frizurája is sokkolta az argentinokat tegnap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s