Lassan ébredő bohócok, méltón küzdő bristoliak

Angliában is becsengettek, és mi mással kezdődhetne ilyenkor a szezon, mint egy Twickenhamben lejátszott kettős rangadóval? A szombati első meccsen a Saracens nagyon belekezdett: 35-3 lett a vége, még az új szerzemény, Schalk Burger is vállalt egy célt. A másik mérkőzésen a nagy változásokon áteső Harlequins és a frissen feljutott Bristol mérkőzött meg egymással. Jó volt látni ismét Joe Marleréket a pályán (főleg a pillért, hiszen ő nyáron pihent eleget, amíg a többiek Ausztráliában szerepeltek), de a másik oldalon is voltak visszatérők, mint Tom Varndell, Gavin Henson vagy Soane Tongau’iha, nem is beszélve a frissen igazolt Tusi Pisiről, Rhodri Williamsről vagy Jordan Crane-ről. Jó meccsnek látszott tehát a Twickenhamben szombaton másodjára lejátszott találkozó, amely végig küzdős volt – legalább az egyik csapat részéről.

 

Harlequins-Bristol: 21-19

Az első félidőben igazából nem lehetett megmondani sokáig, hogy ki is élvezni inkább a mezőnyfölényt – inkább a középpályán folyt a játék. A sárga mezes vendégek mindenesetre nagyon meg akarták mutatni, hogy érettek az első osztályra: a Quins játékosai nem is győztek szerelni. Nick Evansék még talán a nyarat érezhették tagjaikban, mert igazán átütő erőt nem tudtak felmutatni, és buta hibákat vétettek itt-ott. Ebben Danny Care járt az élen, aki elég vastagon benne volt abban, hogy Tom Varndell személyes visszatérésén máris célt szerezzen (és már csak három találatra van Mark Cueto 90 célos rekordjától). A Quins továbbra sem pörgött föl a bekapott cél után, így hat perccel később Tusi Pisi is begyalogolt a labdával a célvonal mögé. Gavin Henson még belőtte ezt a jutalmat is, de Joe Marlerrel való ütközése után ő húzta a rövidebbet, le kellett cserélni. A félidő végére csak beindultak a bohócok: egy bedobás után gyakorlatilag már mindenki beállt a csomagba, így Marland Yarde pakolta le a labdát a bristoliak célvonala mögött. De Luke Pearce játékvezető döntése után már duplázhattak is: Jordan Crane szabálytalankodott a célszerzővel, így Evans rúghatta bedobásra a labdát. Yarde a félidő utolsó támadásánál áttörte végül a Bristol védelmét, és egy véleményes passzal jutalmazta meg a fiatal Joe Marchantot, aki célt szerzett, és Evans jutalma azt is jelentette, hogy a Harlequins játékosai örülhettek a félidei előnynek.

Harlequins v Bristol Rugby 030916

Először még úgy tűnt, hogy Varndell örülhet a végén

Nem sokáig. Ryan Edwards rúgta előre a labdát, és végül nem is tudta megszerezni az előtte összezáró ellenfelek miatt, de az eső miatt csúszós játékszer a célterületen landolt, és Edwards egy vetélkedő-játékos reakciójával csapta le azt a fűre. A Harlequins azonban már felpörgött a második játékrészre, és a Bristol a saját huszonkettese és tízes vonala között mozgott már csak jóformán. Onnan nehezen törtek ki, noha próbálkoztak még egyéni áttörésekkel. Nick Evansék lassan átvették az uralmat a mérkőzés felett, és ha célokat nem is szereztek, két büntetővel megszerezték a vezetést.A vendégek sem adták fel, de a sok apró labdakezelési hiba miatt nem igazán tudtak előre jutni – Vardnell és Olly Robinson (igen, az edző fia) mindenesetre okozhatott mini szívbajt a Quins szurkolóinak. A percek és a nézők is fogyni kezdtek (utóbbiak az eső ellenére maradhattak volna végig, mivel egész jó kis meccset lehetett látni), amikor a csereként beállt Ruaridh Jackson lőtt egy büntetőt, amire Tom Varndell startolt rá – a játékvezető újrarúgatta, és a célszerzőnek azért elmondta, hogy ez most nem jutalom volt, így fölöslegesen szaladt rá. A skótot ez megzavarta mindenesetre, mert másodjára már kihagyta a pontszerzési lehetőséget, maradt a két pont a csapatok közt. A Bristolt ez feltüzelte, de sokra nem mentek a Harlequins ellen, Chris Robshawék pedig kibekkelték a maradék időt, és egy kései ébredéssel, de behúzták a szezon első meccsét a nagyot küzdő Bristol ellen.

Pontszerzők: Yarde 1 cél (38. perc), Marchant 1 cél (40. perc), Evans 1 jutalomrúgás (40. perc), 3 büntető (23., 58., 65. perc), valamint Vardnell 1 cél (20. perc), Pisi 1 cél (26. perc), Edwards 1 cél (42. perc), Henson 2 jutalomrúgás (21., 28. perc)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s