Negyeddöntők után

Már túl is vagyunk a negyeddöntőkön (jobb elnevezés ez, mint a hivatalosabbnak tűnő döntő-előselejtező kifejezés), ahol a hazai csapatok diadalmaskodtak két izgalmas, pontokban gazdag mérkőzésen. Már annyiszor szó esett itt a blogon is arról, hogy az új-zélandiak (klubok, válogatottak) ellen nincs már megnyert meccs: 80. percnyi játék kell a győzelemhez. Ezt a kemény leckét most megtanulták a vadlovak és a cápák, mivel mindkettő ellenfele új-zélandi volt, és végül le is győzték őket. A Brumbies visszavágott a tavalyi döntőért, a Sharks pedig az őket már korábban megtréfáló Highlanderst verte meg. A canberraiak az elődöntőben az alapszakaszgyőztes Waratahsszal csap össze Sydneyben, kiviország becsületét pedig az ismét erőre kapó Crusaders mentheti meg 26-án Christchurchben dél-afrikai ellenfele ellen.

 

Brumbies-Chiefs: 32-30

A legutóbbi két kiírás győztese két dolgot bánhat csak igazán ezen a mérkőzésen: Tim Nanai-Williams sárgáját, és azt, hogy Aaron Cruden nem lőtte be az utolsó jutalomrúgást a meccs végén. A center hiányát a canberraiak messzemenően kihasználták: Nic White és Robbie Coleman is beköszönt az emberhátrány ideje alatt. A kiegészülés után is maradt a hazai fölény, Jesse Mogg is szerzett egy célt. A nagyarányú vezetésbe Bundee Aki tudott belerondítani, aki a félidő vége előtt vitte a Chiefs első célját. A második játékrészben a Brumbies szélsője, a kiválóan játszó Henry Speight kapott sárgát – és ezt ki is használták a vendégek. Tawera Kerr-Barlow és Nanai-Williams céljaival, na meg Cruden rúgásaival már 25-25 volt az állás! A fiatal ausztrál leváló, Jarrad Butler ötpontosa és Christian Leali’ifano jutalma kellett az előny visszaszerzéséhez (így is a kihagyott lövésekért jön három sörrel Ben Mowennek). A Chiefs továbbra sem adta fel, és végül Gareth Anscombe céljával ismét visszajött az egyenlítés esélye, de Cruden hibázott, így a Brumbies ment tovább az elődöntőbe. A Chiefs így sem szégyenkezhet az elmúlt évek teljesítménye miatt, jövőre SBW is náluk lesz ismét: lesz kivel rombolni.

Pontszerzők: White 1 cél (5. perc), Coleman 1 cél (9. perc), Mogg 1 cél (20. perc), Butler 1 cél (60. perc), Leali’ifano 3 jutalomrúgás (6., 9., 61. perc), 2 büntető (28., 44. perc), valamint Aki 1 cél (34. perc), Kerr-Barlow 1 cél (49. perc), Nanai-Williams 1 cél (54. perc), Anscombe 1 cél (76. perc), Cruden 2 jutalomrúgás (35., 50. perc), 2 büntető (2., 41. perc)

Mowen még egy utolsót játszott a hazai közönség előtt

 

Sharks-Highlanders: 31-27

A hegylakók mostanság igencsak rapszodikus teljesítményt mutatnak, míg a Sharks azért általában eljut a rájátszásig. Idén önmagukhoz képest kiemelkedően játszottak Lima Sopoaga és társai, sőt a mostani negyeddöntőben sem lehetett rájuk panasz. A cápák kezdték jobban a meccset, de a vendégek gyorsan a fejükre nőttek, és a vezetést is át tudták venni két alkalommal. A végét viszont már a hazaiak bírták jobban, bár Frans Steyn nem tud felmutatni hibátlan lőlapot, mint Sopoaga a másik oldalon, de a hajrában szerzett két büntetőjével végül a Sharks megfordította a mérkőzést, és ezzel tovább is jutott. Folytatás a Crusaders ellen – na az sem lesz egy akármilyen csörte!

Pontszerzők: Coetzee 1 cél (12. perc), du Plessis 1 cél (52. perc), Chavhanga 1 cél (55. perc), Steyn 2 jutalomrúgás (14., 53. perc), 4 büntető (2., 29., 73., 79. perc), valamint Fekitoa  1 cél (31. perc), Hames 1 cél (40. perc), Burleigh 1 cél (62. perc), Sopoaga 3 jutalomrúgás (32., 40., 63. perc), 2 büntető (25., 47. perc)

Ha Jean Deysel nem ejti el a labdát, akkor kicsit egyszerűbb lett volna a továbbjutás a cápáknak

Hozzászólás