Elkezdődött…

Közép-európai idő szerint 09:30-kor a nyitóünnepséggel megkezdődött a 2011-es, Új-Zélandon rendezett rögbi világbajnokság. Majd egy óra múlva megkezdődött a nyitómérkőzés a hazaiak, és a tongaiak között. Nagy zsákbamacska nem volt a mérkőzésen: az All Blacks egy közönségszórakoztató mérkőzésen legyőzte a tongaiakat, akiknek azért egy célt sikerült becsületből vinni a fekete mezeseknek. A többiek csak holnap kezdik el a tornát: szombaton kerül sor a Románia-Skócia, Fidzsi-Namíbia, Franciaország-Japán és az Argentina-Anglia mérkőzésre.

 

Új-Zéland-Tonga: 41-10

Az ujjgyakorlat remekül sikerült a hazaiaknak, akik már az első félidőben hozták a kötelezőt. A vendégek tolongásban voltak a legerősebbek, akár a kezdőket, akár a cseréket nézve. E mellé jött még az önfeláldozó védekezés, valamint az, hogy bizony az All Blacks is tud hibázni. Ezért nem fordult elő a nyitómeccsen a nagy verés. A hibázások igen aprók voltak: Carter hibázott el kétszer kapuralövést, valamint kétszer szereztek szabálytalan célt a hazaiak (bőven belefért persze). Emellett többször ejtettek el labdát a hazaiak. Középen jól védekeztek a vendégek (SBW nem tudott mit kezdeni velük), de szélen bizony akadtak problémák, Israel Dagg így szerzett két célt az első félidőben, az előkészítésben pedig nagy szerepe volt Nonunak vagy épp SBW-nek, aki remekül passzolt az épp célt szerző játékoshoz.Dagg mellett Kahui is két célt szerzett

 

A második félidőben azért Tonga is megmutatta, hogy a pályán van. Több, mint negyed órán át nem kaptak célt (na jó, azért egyszer igencsak meginogtak – akkor kellett is a videóbíró). Ezen Kaino változtatott az 58. percben. Viszont ezután, a frissen beállt Taumalolo vezetésével  a tongaiak úgy döntöttek, hogy márpedig ők is visznek egy célt: a tolongásokkal pedig addig-addig próbálkoztak, amíg a hetvenedik perc is letelt: az új-zélandiak igencsak nagy igénybevételnek voltak kitéve: ha ilyen teljesítményt kell nyújtaniuk, kérdéses, hogy az idősebb játékosok meddig bírják majd a strapát. Taumalolo viszont nagyon lelkes volt, és addig ütközött, amíg be nem tette a labdát a célterületre. Morathnak ráadásul nagyon nem is kellett gondolkoznia, hova rúgja a jutalmat: a csereként beállt pillér majdhogynem középen szerzett célt. Ezután még megpróbálkoztak egy háromnegyed támadással, ám előreejtették a labdát (nem megy ez annyira nekik). Hogy azért az aucklandi közönség mégis jó szájízzel távozzon a stadionból, arról Nonu gondoskodott, aki Kahuival lódult meg, de végül a center tehette le a labdát a célterületre.

Taumalolót Hore ezen a korábbi Super 14 meccsen se tudta megállítani

 

Új-Zéland kissé kényelmesen, és túl szép játékkal hozta a kötelezőt. Persze, ha nagyon akarták volna, alaposabban is elkalapálhatták volna a vendégeket, de azért a minőségre is kell adni, és az biztos, hogy a nézők így is jól szórakoztak. Ráadásul most még a csomagokkal is lehetett kísérletezni, amelyek egészen jól sikerültek. Mindenképpen ki kell emelni tőlük Toeavát, Dagget és Nonut. Ellenben SBW számomra nem alkotott maradanót: igaz, tényleg nehéz dolga volt, akárhányszor labdát kapott, két tongai máris vitte a földre. A hölgyek számára azért mégiscsak mutatott valamit: ezt a mezcseréjekor lehetett megtekinteni. Ugyanígy az ellenkező oldalon is lehet pár embert kiemelni: ilyen volt a célszerző Taumalolo, a veterán Tonga’uiha vagy Maka – akik a tolongásban tették meg, ami tőlük tellett. Ellenben a Chruchill-kupán feltűnt Iongi mintha a pályán sem lett volna.Nonu éppen az utolsó célt szerzi a nyitómeccsen

 

Pontszerzők: Dagg, 2 cél (11., 28. perc), Kahui, 2 cél (19., 32. perc), Kaino, 1 cél (58. perc), Nonu, 1 cél (76. perc), Carter, 3 jutalomrúgás (20., 29., 33. perc), 1 büntető (4. perc), Slade, 1 jutalomrúgás (77. perc), valamint Taumalolo, 1 cél (71. perc), Morath, 1 jutalomrúgás (72. perc), 1 büntető (40. perc).

3 thoughts on “Elkezdődött…

  1. 338546

    Lesz még ennél jobb meccse is a VB-n a jó Sonnynak, ebben biztos vagyok. Tud ő többet is mutatni, mint az egyébként tényleg hihetetlenül kidolgozott felsőtestét.

  2. 339692

    [szponzor](#493297): Nekem nem volt meggyőző az eddig látott teljesítménye. A Super15 végén kifejezetten szürke volt (na jó, azért végig idegenben lejátszani egy bajnokságot se egyszerű), a Tri Nations alatt se láttam túl meghatározónak. Az első meccs után nem akarom őt lehúzni: tényleg nehéz dolga volt a tongaiak ellen, de volt azért egy-két remek megmozdulása, amiből remélem lesz még több is a vb alatt.

  3. TS

    Nekem is kissé modorosnak tűnt SBW a klubjában. Állandóan a svédcsavaros offloadokat nyomta, amit az ellenfelek a végére már levettek és elég jól semlegesítettek. Lehet, hogy Frueannal az oldalán neki is jobban menne a játék, tavasszal azért nagyokat alkottak ketten. Mindenesetre legalább két embert mindig magára húz, és ha elég gyorsan megy ki tőle a labda, az az egyik védő hiányozni fog a vonalból.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s