Emlékezz a névre: Keith Earls

Igen, megint írek, vagyis csak egy: a korábban már megdicsért Keith Earls, aki az ír válogatott egyik nagy reménysége: a jövőben O’Driscollék visszavonulása után biztosan fog sok borsot törni az ellenfelek orra alá, de már most sem kell szégyenkeznie teljesítménye miatt. Az új generációs ír válogatott az új-zélandi világbajnokságon talán majd az ő céljai révén is túl tud majd jutni a negyeddöntők poklán: ez eddig még nem sikerült a szigetországiaknak.

 

Earls 1987. Boldog szülők: Sandra és Ger joggal lehetnek büszkék a fiukraoktóber 2-án született a Limerick megyében található Moyrossban.  Édesapja Ger a Munster leválójaként játszott, így nem volt véletlen, hogy fiából is rögbis lesz. Tanulmányainak legfontosabb állomása a St. Munchin’s College volt, ahol korábban Keith Wood, 2001-ben az IRB választásán az év játékosa is koptatta a padokat. De több más munsteri játékos is itt volt nebuló, például: Jerry Flannery vagy Denis Hurley, akik szintén játszottak az iskola igen nívós rögbi csapatában.

 

Igen erős generációt képvisel: 2007-ben az U20-as Six Nations-ön Grand Slammel győzött az ír válogatott, amelynek tagja volt. Még ebben az évben a Churchill-kupán is részt vett az ír A válogatottal: a tornán nem szívbajoskodott: az írek mindhárom meccsén vitt célt. A kupát nem nyerték meg, a skótok ellen egy szoros mérkőzésen lettek harmadikok.

Jellemző kép: nehéz utolérniA nagyválogatottban 2008 novemberében mutatkozott be, Kanada ellen: ez volt a szövetségi kapitány Declan Kidney első mérkőzése is. Earls kezdőként futhatott ki a pályára, ahol nagyon gyorsan megmutatta, hogy mit is tud: első labdaérintéséből célt vitt a 3. percben! A vége  55-0 lett: na jó, Kanada nem a legerősebb ellenfél, de azért megsüvegelendő, ahogy Earls letette a névjegyét az ír válogatottban.

Egy év múlva a British and Irish Lions elvitte magával a dél-afrikai túrájára, ahol két célt szerzett. Az ír válogatottal sem maradtak el a sikerek : bár lemaradt a 2009-es Hat Nemzetről, egy évvel később már három célt szerzett, majd még teszteken kettőt tett hozzá az éves válogatott teljesítményéhez: sajnos idén nem szerzett egy pontot sem, de veszélyes felfutásaival okozott az ellenfelek védelmének nehéz perceket.

 

A Munsterben is korán megtalálta a helyét: Declan Kidney hozta be még az első csapatba: az edző az ír válogatott előtt a Munster csapatát vezette. 2007 április 7-én mutatkozhatott be az Ospreys ellen. Ebben a szezonban többször nem jutott lehetőséghez, a következő évadban sem sokat játszott még: a Heineken-kupa döntőjében a cserepadon ült, de nem lépett pályára. A 2008-2009-es Magners League szezonban tíz célt szerzett: a Dragons ellen mesterhármast ért el! Tavaly négyszer tette le a labdát a célterületen. Az ausztrál válogatott felett 15-6-ra győzedelmeskedő Munsterben játszott a Thomond Parkban, azonban ekkor nem szerzett pontot. Idén eddig 3 célt szerzett: de még van hátra a Magners League-ból  fordulók, és a Challenge-kupában is lesznek mérkőzések.

 

3 thoughts on “Emlékezz a névre: Keith Earls

 1. 338546

  Durva ez a Beastie Boys szám a videó alatt!
  Earls remek játékos, de ahhoz azért kevés, hogy az ír válogatottat bejuttassa a VB elődöntőbe. A három déli nagy ellen semmi esélyt sem adok az íreknek Új-Zélandon – a maradék egy elődöntős heylre pedig a franciák vagy az angolok sokkal esélyesebbek szerintem.

 2. 339692

  [szponzor](#347581): A remény hal meg utoljára 🙂 Való igaz, nagyon nagy szerencse kellene hozzá: főleg ebben az átmeneti időszakban. A Hat Nemzeten is csoda, hogy dobogósak lettek ennyi sérülttel.

 3. 265347

  Én inkább úgy mondanám, hogy saját maguknak köszönhetik, hogy csak 3. lettek (franciák és walesiek ellen is az utsó pillanatokban rontottak el célt érő akciókat) … a sérültek ellenére is. Ferris és Rob Kearney nagyon hiányzott … Sean O’Brien azért elég jól pótolta Ferrist, de Kearney helyén senki sem volt meggyőző. Remélem Ferris azért felépül a VB-re bár necces lesz. Tény, hogy a déli féltekén az írek rendszeresen nem muzsikálknak jól, de minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer … 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s